Kirjoittaja

Upe Nykänen
Kuva: Pekka Nykänen

Olen Upe Nykänen, kävelijä, ja Jalkaisin-blogin kirjoittaja vuodesta 2009. Kuulun myös Suomen suosituimman retkeilyblogin eli Retkipaikan kirjoittajakaartiin. Minut äänestettiin 2. sijalle Vuoden ulkoilubloggaaja -äänestyksessä vuonna 2017 (Addnature.fi).

Rakastan luonto- ja kaupunki/lähiretkeilyn ohella myös viihtyisiä, omaleimaisia kahviloita, teehuoneita, ruokapaikkoja sekä paikallisia herkkuja. Kirjoitan silloin tällöin myös Ruokaretki.fi-sivustolle.

Työelämässä

Työkseni olen tehnyt digitaalisen viestinnän saralta (www, intranet sosiaalinen media) jokseenkin kaikkea mahdollista sisällöntuotannosta verkkoviestintäprojektien vetämiseen kansainvälisessä B2B-teknologiayrityksessä. Vuodesta 2017 olen työskennellyt Jyväskylän ammattikorkeakoulussa asiantuntijana matkailuun (luontomatkailu, vastuullinen matkailu, vapaaehtoismatkailu) liittyvissä kehityshankkeissa sekä digiviestinnän parissa. Olen myös toiminut projektipäällikkönä digityökalujen hyödyntämistä parantavissa pk- yritysten yritysryhmähankkeissa Hankasalmella ja Uuraisilla. Vuosina 2019-2020 olin asiantuntijana Saarijärven-Viitasaaren seutukunnan reittiverkoston virittäminen -hankkeessa, jossa oli mukana kahdeksan pohjoisen Keski-Suomen kuntaa. Tällä hetkellä pääfokukseni on jamk.fi-verkkosivustossa ja siihen liittyvissä projekteissa. Lisää työhistoriastani LinkedInissä.

#Keski-Suomen retkeilyreitit maailmankartalle

Olin projektisuunnittelijana 2017-2019 mukana #Keski-Suomen retkeilyreitit maailmankartalle -hankkeessa, missä mm. tuotin digisisältöjä reittikohteista. Osana #retkeilyKS-hanketta tuotimme ideani pohjalta  lyhyitä videoita (keski)suomalaisesta retkeilyetiketistä. Sain kunnian esittää videoilla Retkiääliötä ihan itse.

Kaikki Retkiääliö-videot löytyvät esimerkiksi Retkeily Keski-Suomi -kanavalta YouTubesta sekä suomeksi (Retkiääliö-soittolista) että englanniksi (Finnish Outdoors for Dummies -soittolista) tekstitettyinä.

Lisää tekemisistäni

Somessa minut löytää seuraavista paikoista:

Kävelyaiheiset digitarinat ajalta ennen videoiden kulta-aikaa (2011)


Kävelymatka from jalan on Vimeo.


Walking distance from jalan on Vimeo.


9 thoughts on “Kirjoittaja

 1. hei! huomasin kun katselin kuvia devonista että olet kävellyt swcp, tai ainakin osia reitistä? olen viime syksynä aloittanut reitin minehead.istä Ilfracomb.een.
  kävelin yksin ja luultavasti jatkossakin tulen kävelemään yksin. olen nyt vuoden miettinyt ja tutkinut että kuinka jyrkkiä/korkeita kallioita pitkin jatkuu pohjoisdevonin etapit?koska niin peloissa en haluaa enää olla kuin etappi Lynmouth- Heddons mouth.in kohdalla. Olen ajaterllut että voisin jos on oikein pahat paikat ottaa bussin seiuraavaan kylään ja sitten tehdä pienet lenkit pitkin reittiä ja kääntää takaisin.
  En ole ajatellut kävellä koko matka, mutta cornwalliin asti, ja ne kauneimmat (joo, kaikki ovat kauniita) etelärannikon kylät sitten ihan vaan ”turistina”

  1. Hei, olen kävellyt koko South West Coast Pathin huhti-toukokuussa 2016. Voit lukea oman reissuni päivä kerrallaan vanhasta blogistani, alkaen http://jalkaisin.blogspot.com/2016/04/south-west-coast-path-1-minehead.html. Tokan päivän jutussa olenkin todennut, että reitti ei ole korkean paikan kammoisille omiaan, mutta koko matka ei todellakaan ollut sellaista – välillä oli rankempaa, sitten tosi helppoa kuljettavaa (ja jyrkkiä osuuksia suhteessa tosi vähän). Itselleni ei siis ole reissulta jäänyt mieleen pelottavia jyrkkiä paikkoja päällimmäisenä. SWCP-reittiosuuksien kuvaukset virallisella sivustolla ja oman blogini jutut antavat osviittaa siitä, millainen maasto on missäkin. Ehdottomasti kannattaa suunnitella ja kulkea oman tuntemuksen mukaan, niin että on sekä turvallista että kivaa. Busseja voi hyödyntää hyvinkin monessa osassa reittiä, joten siitä vaan! Itsekin tutustuin reittiin 2015 puolella niin, että majoituin koko viikon Penzancessa (Cornwall), hyppäsin aamulla bussiin ja kävelin haluamani pätkän reitistiä & palasin illaksi majapaikkaan takaisin. Oikein hyvää South West Coast Path -retkeilyä sinulle Ysseli!

 2. Kävelybiiseihin 1 lisää: I’ll walk alone, Nancy Wilsonin versio kaunein kaikista kuulemistani.

 3. Ja vielä 1 kävelybiisi (ei tarvi julkaista välttämättä): ”Just a closer walk with thee”, tuon on levyttänyt moni artisti. Tuba Skinnyn live-versio YouTubessa on kiva…

 4. Hei.

  Olen törmäillyt tuohon keski-suomenmaakuntauran merkkaukseen viime aikoina, kun olen kulkenut tutustumassa korpilahden maastoihin. Mielenkiinnosta aloin sitten selvitellä sitä lisää, ja huomasin jossain sinun vanhassa blokipostauksessa että sinulla voisi olla joitain karttoja olemassa vanhasta reitityksestä.

  Olisiko niistä mahdollista saada kopiota jossain muodossa, sähköisessä tai muuten? Tekisi mieli käydä katsomassa miten se kulkee, ja luulen että se helpommin aukiaisi kun ei lähtisi sokkona kävelemään.

  Kiitos.

  1. Joo, kyllä niitä löytyy. Olen yhteyksissä jahka olen taas enemmän kaupunkiympyröissä, kaikkia maakuntauran karttoja en ole skannannut 😊

Kommentit