Kirjoittaja

Upe Nykänen
Kuva: Pekka Nykänen

Olen Upe Nykänen, kävelijä, ja Jalkaisin-blogin kirjoittaja vuodesta 2009. Kuulun myös Suomen suosituimman retkeilyblogin eli Retkipaikan kirjoittajakaartiin. Minut äänestettiin 2. sijalle Vuoden ulkoilubloggaaja -äänestyksessä vuonna 2017 (Addnature.fi).

Rakastan luonto- ja kaupunki/lähiretkeilyn ohella myös viihtyisiä, omaleimaisia kahviloita, teehuoneita, ruokapaikkoja sekä paikallisia herkkuja. Kirjoitan silloin tällöin myös Ruokaretki.fi-sivustolle.

Työelämässä

Työkseni olen tehnyt digitaalisen viestinnän saralta (www, intranet sosiaalinen media) jokseenkin kaikkea mahdollista sisällöntuotannosta projektien vetämiseen kansainvälisessä B2B-teknologiayrityksessä. Vuodesta 2017 olen työskennellyt Jyväskylän ammattikorkeakoulussa asiantuntijana retkeilyyn ja luontomatkailuun liittyvissä kehityshankkeissa sekä digiviestinnän parissa. Lisäksi olen ollut projektipäällikkönä digityökalujen hyödyntämistä parantavissa pk- yritysten yritysryhmähankkeessa Hankasalmella ja tällä hetkellä vedän vastaavaa projektia Uuraisilla. Nyt (10/2019-10/2020) olen asiantuntijana Saarijärven-Viitasaaren seutukunnan reittiverkoston virittäminen -hankkeessa, jossa on mukana 8 pohjoisen Keski-Suomen kuntaa. Lisää työhistoriastani LinkedInissä.

#Keski-Suomen retkeilyreitit maailmankartalle

Olin projektisuunnittelijana 2017-2019 mukana #Keski-Suomen retkeilyreitit maailmankartalle -hankkeessa, missä mm. tuotin digisisältöjä reittikohteista. Osana #retkeilyKS-hanketta tuotimme ideani pohjalta  lyhyitä videoita (keski)suomalaisesta retkeilyetiketistä. Sain kunnian esittää videoilla Retkiääliötä ihan itse.

Kaikki Retkiääliö-videot löytyvät esimerkiksi Retkeily Keski-Suomi -kanavalta YouTubesta sekä suomeksi (Retkiääliö-soittolista) että englanniksi (Finnish Outdoors for Dummies -soittolista) tekstitettyinä.

Lisää tekemisistäni

Somessa minut löytää seuraavista paikoista:

Kävelyaiheiset digitarinat ajalta ennen videoiden kulta-aikaa (2011)


Kävelymatka from jalan on Vimeo.


Walking distance from jalan on Vimeo.


1 thought on “Kirjoittaja

  1. hei! huomasin kun katselin kuvia devonista että olet kävellyt swcp, tai ainakin osia reitistä? olen viime syksynä aloittanut reitin minehead.istä Ilfracomb.een.
    kävelin yksin ja luultavasti jatkossakin tulen kävelemään yksin. olen nyt vuoden miettinyt ja tutkinut että kuinka jyrkkiä/korkeita kallioita pitkin jatkuu pohjoisdevonin etapit?koska niin peloissa en haluaa enää olla kuin etappi Lynmouth- Heddons mouth.in kohdalla. Olen ajaterllut että voisin jos on oikein pahat paikat ottaa bussin seiuraavaan kylään ja sitten tehdä pienet lenkit pitkin reittiä ja kääntää takaisin.
    En ole ajatellut kävellä koko matka, mutta cornwalliin asti, ja ne kauneimmat (joo, kaikki ovat kauniita) etelärannikon kylät sitten ihan vaan ”turistina”

Kommentit